Blue Jewel's Duitse Doggen

Get Adobe Flash player

HOE HET BEGON

Wij zijn Patty en Ronald Herman, we wonen in Baexem en zijn ook besmet met het doggevirus.

In juli 2000 hebben we onze eerste Duitse Dog aangeschaft. Een zwarte uit blauwe reu, Zinedine.
Voor dat we hem gehaald hebben is er veel zoekwerk aan vooraf gegaan. Informatie over het ras, diverse fokkers bezocht, tentoonstellingen bezocht en na 2,5 jaar overgegaan tot aanschaf van een Duitse Dog.

Na veelvuldig contact met een fokker, werd er besloten om eens een tentoonstelling te lopen met hem. Dit met veel succes. En zoals veel andere werd dit een soort van 'verslaving'.
En nu we de smaak te pakken hadden, wilden we proberen om onze reu Nederlands Kampioen te maken. Dit ging zeer voorspoedig en hij behaalde met 27 maanden zijn Nederlands Kampioenschap.

Daar we met de tentoonstellingen veel Duitse Doggen zagen, werden we helemaal verliefd op de gevlekte doggen.
We besloten dat we ook een gevlekte dog erbij wilde hebben. Alleen moest deze wel van dezelfde fokker komen als onze eerste dog. Deze gevlekte dog moest ook weer een reu zijn. En zo kwam Lord Lorenzo bij ons wonen.

En na enkele maanden kwam de blauwe teef Jewel Jatherine , een tijdje bij ons logeren. Tja, mijn man raakte helemaal verknocht aan Jewel, dat de fokker haar maar bij ons liet blijven. En zo hadden we er ineens 3, terwijl we er echt maar 1 hooguit 2 wilden.

Ook met de dochter van Zinedine hebben we veel successen geboekt op binnen-en buitenlandse shows. Met haar werd in samenwerking met de fokker een nestje gepland. Deze wilde heel graag een dochter van haar terug, omdat Jewel de enige blauwe teef in het nest was. 3 dagen voor de bevalling en na maandenlange voorbereiding viel deze droom in duigen. Wij verloren onze Jewel met haar pups aan een hardnekkig virus.

Omdat onze reu Lorenzo immers was opgegroeid met blauwe Jewel, was het voor deze hond het verlies erger, dan we hadden kunnen verwachten. Hij at niet meer en je zag dat hij zijn vriendin kwijt was, stond ook alleen naar buiten te staren. Daarop kregen we van de fokker een blauwe teef van 6 maanden aangeboden om dit op te vangen. Deze had 2 nestzusters aangehouden en het zou voor tijdelijk zijn.

In 1 dag tijd was ook deze hond weer kind aan huis, en verknocht aan mijn man. Blauwe Jewel was immers ook zijn favoriet, zo ook met Troy. We kregen het bericht door dat er mensen een nestzuster van Jewel wilde af staan. Zo kwam het, dat Jewel bij ons kwam.

Maar mijn man en zijn Troy waren al weer zulke maatjes, dat ook Troy hier de gelederen bleef versterken. Maar inmiddels had mijn lieveling Lorenzo een zwarte teef gedekt en jullie begrijpen het al. Daarvan kwam zijn dochter Utah Udette bij ons in huis. Voor haar hebben we de gevlekte reu Armand Assante uit Frankrijk geïmporteerd.

Met de zwarte Jewel, trachten we deze keer dezelfde combinatie, zodat de fokker toch nog misschien een blauwe dochter terug heeft. Zelfs toen het slecht ging en ze ziek werd, heeft geheel toch tot een goed einde heeft gebracht. Zo heeft Jewel een waardig afscheid krijgen. En Jewel is weer thuis. Vandaar dat dit nestje de kennelnaam Blue Jewels zal dragen.

draaisterdraaisterdraaister